21 Mayıs 2012 Pazartesi

Çilekli İrmikli Pasta


Bu tatlı hem görünüşü hem de tadı itibariyle tam bir yaz tatlısı! Zaten yaz deyince de akla ilk gelen meyvelerden biri çilektir. Şimdiye kadar çileği sevmeyen birine rastlamadım. Böyle olunca da çilek mevsimini kaçırmamak için birbirinden farklı tariflere yer vermek istedim. Ve işe Çilekli İrmikli Pasta'yı yaparak başladım. Bu pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken iki nokta var. Bunlardan ilki jölenin yapım aşaması. Jöleniz karıştırdığınız kapta aniden donarsa pastanızın üzerine dökemeyebilirsiniz. Bu yüzden sürekli kontrol edin. Dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çilekli pastanın yapıldığı gün tüketilmesi gerektiği. Kolay bozulan bir meyve olduğu için çilekle yapılan tatlılar ikinci güne kaldığı zaman tadı değişiyor. Bu, Çilekli İrmikli Pasta için de geçerli. Bu yüzden misafirlerinize Çilekli İrmikli Pasta yapacaksanız aynı günün sabahında hazırlamanız daha güzel bir tat elde etmenizi sağlayacaktır. İrmikli karışımlar kolay katılaştığı için buzdolabında iki saat beklettikten sonra bile pastanızı servis edebilirsiniz. Tüm bunları yazarken bile ağzım sulandı, şimdi buyrun Çilekli İrmikli Pasta'nın tarifine!

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 litre süt
2 adet damla sakızı
200 gram krema
1 paket vanilya
300 gram çilek
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jöle

Nasıl Yaparım?
İrmikli karışım çok çabuk katılaştığı için işe önce çileklerinizi doğrayarak başlayın. Yıkadığınız her bir çileği uzunlamasına 3-4 parça halinde doğrayın.
Sütü derin bir tencereye koyun. Şeker ve irmiği ekleyin. Ocakta orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Diğer yandan bir havanda damla sakızını toz haline gelinceye kadar dövün.
Ocakta kaynamaya başlayan irmikli karışımın altını kısın, vanilya ve damla sakızını ekleyin. Karıştırın ve altını kapatın.
Karışımı hafif soğuttuktan sonra kremayı ekleyin ve mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın.
Kelepçeli bir kalıba irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerine doğradığınız çileklerin yarısını dilediğiniz şekilde dizin. İrmikli karışımın diğer yarısını çileklerin üzerine dökün ve düzgün bir şekil verin.
Kalan çilekleri kalıbın ortasından başlayarak daire halinde irmikli karışımın üzerine dizin.
Hemen ardından çilekli jölenizi yapabilirsiniz. Farklı markalarda jöle bulmak mümkün. her birinin kutusunda nasıl yapılacağı yazıyor. Ben tercihimi Dr. Oetker Bitkisel Çilekli Jöle'den yana kullandım. Bunun için bir paket çilekli jöleyi iki buçuk su bardağı kaynamış suda eritin. Jöleniz hafif katılaşana kadar sürekli kontrol edin. Bu noktada çok dikkat etmelisiniz. Eğer jöleniz çok katılaşırsa tatlınızın üzerine dökemezsiniz. Bu nedenle her 5 dakikada bir jölenizi hazırladığınız kaseyi karıştırarak kıvamını kontrol edin ve yoğunlaşmaya başladığında dizdiğiniz çileklerin üzerine jöleyi dökün.
Buzdolabında yaklaşık 3-4 saat beklettikten sonra pasta kalıbınızın kelepçesini çıkararak servis edin. Afiyet Olsun!

NOT: Çilekli İrmikli Pasta'dan sipariş vermek isterseniz unsutseker@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.



10 yorum:

  1. Fotoğrafları bile insanı bu kadar cezbederken, lezeetini tahmin bile edemiyorum:) Ellerinize ve kaleminize sağlık Aslı hanım... Takipçiniziz:)

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle MUHTEŞEMMM...
    Ellerinize,emeğinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok ama cok tesekkur ederim, mutlu ettiniz beni...
      Sevgiler...

      Sil
  3. Elif hanim blogumu begendiginize cok sevindim, tesekkur ederim:) sizi zaten cok iyi taniyorum, blogunuzun da mutlaka takip edecegim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tanıştığıma memnun oldum.
    hoş geldin aslıcım :))))
    çilek tutkunu ben ellerine sağlık diyorum.
    sofran bereketli olsun.
    banada beklerim.

    YanıtlaSil
  5. merhabaaaa süper bir tatlı...kremayı tamamen oda sıcaklığına gelince mi ekleyelim.bu bloğu izle-yi tıklayarak sizi izlemeye aldım ama nereden izleyeceğim bilemiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen soğumasını beklemenize gerek yok ama parmağınızı yakmayacak kadar ılınmış olmalı. Mikserle çırpınca da soğumaya devam edecek zaten.Un Süt Şeker blogu facebook hasabınız varsa ve sayfayı beğenirseniz oradan izleyebilirsiniz. Her tarifi paylaştığımda sayfanıza düşecektir. İlginiz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. tşk ederim.facebookta sizi ekledim...:) ıyı günlerrr

    YanıtlaSil