Facebook hesabı
4 Ocak 2012 Çarşamba
Balkabağı Pastası
Yayın Saati :
22:21
Yazar :
Aslı Dağarcıkoğlu Gür
Geçen hafta kabak tatlısı pişirmişken bir de balkabağı pastasını yapmak istedim. Zira bizim evde tatlılar çok seviliyor. Aslında balkabağı her damağa uymaz ama pastası çok güzel oldu. Ben tarifte balkabaklarını yarım bardak şekerle pişirdim. Çünkü pasta tabanı da şekerli olduğu için fazlası ağır gelebiliyor. Siz daha yoğun şeker tadını seviyorsanız daha fazla şekerle de pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kg balkabağı
Yarım su bardağı su
1 adet hazır pasta tabanı
1 su bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Ceviz
Nasıl Yaparım?
Balkabağını soyup dilimledikten sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı şekeri ekleyin. Dilerseniz 1-2 adet kabuk tarçın da koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan önce kısık ardından yüksek ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ardından bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Diğer yandan toz krem şantiyi sütle karıştırıp krema haline getirin ve kabak püresinin içine ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Bu halde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin. Bir bardak süte 1 buçuk tatlı kaşığı şeker koyun, karıştırın. Pasta tabanınızın alt kısmını ılıttığınız bir bardak sütün yarısıyla ıslatın. Buzdolabında beklettiğiniz kabak ve krem şanti karışımının yarısını kekin üzerine dökün. Elinizde ufaladığınız cevizleri bu karışımın üzerine gelişigüzel bir şekilde dizin. Pasta tabanının diğer yarısını da kalan sütle ıslattıktan sonra üzerine kapatın. Kabaklı krem şanti karışımının kalanını pastanızın yanlarını da kapatacak şekilde yayın. Buzdolabında 4-6 saat bekletin. Üzerini yenilebilir pasta şekerleriyle ya da cevizle süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!
NOT: Sipariş için unsutseker@gmail.com'a mail atabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En Çok Okunanlar
-
Yaz aylarında tatlı tercihim genellikle ekşi tatlar oluyor. Bu yüzden de vişneli, limonlu lezzetler evden hiç eksik olmuyor. Hazır vişne...
-
Fırından yeni çıktılar, dumanı üstünde! Leyla'nın doğum gününde takdir edersiniz ki masamızda pek çok çeşit vardı. Tabii ki hep...
-
Aylar önce, hamileliğimin ilk dönemlerinde, anne adayı blogger Beril Bayındır 'Hamilenin en sevdiği öğündür kahvaltı' diye bir yazı...
-
Çikolatayı seviyorsanız hatta çikolata krizine girdiğiniz günlerden birini yaşıyorsanız çikolatalı piramit pasta tam size göre! Eskiden b...
-
Ben adını görünümünden dolayı Puf Poğaça koydum ama genellikle 3-2-1 poğaçası olarak biliniyor. Siz de benim gibi mayalı tatları çok se...
Sanat eseri gibi bir pasta olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Afiyet olsun
YanıtlaSilBalkabağını çok severim. Görüntü çok güzel. Eminim tadı da öyledir. Eline sağlık.
YanıtlaSilAfiyet olsun hatice hanım. Yakın zamanda bir başka balkabaklı pasta tarifi paylaşacağım, bence o daha da güzel... mutlaka deneyin:)
YanıtlaSil