Facebook hesabı
1 Eylül 2012 Cumartesi
Şeftalili Rulo Pasta
Yayın Saati :
20:46
Yazar :
Aslı Dağarcıkoğlu Gür
Yazın son demlerini yaşıyoruz belki artık ama hazır şeftalinin mevsimi geçmemişken bir tatlı tarifi de ben vermek istedim. Şeftalinin reçelini de marmelatını da seven biri olarak bu pasta yazın vazgeçemediklerim arasında. Ama siz şeftali kullanmak istemiyorsanız başka herhangi bir meyveyle de pastanızı hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket Dr. Oetker vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması için:
1 Paket Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 adet orta boy şeftali
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
4 buçuk su bardağı süt
Nasıl Yaparım?
Şeftalili Rulo Pastayı hazırlamaya öncelikle pandispanyayı pişirmekten başlayabilirsiniz. Bunun için 5 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri derin bir kapta yüksek devirde mikser yardımıyla çırpın. Seker iyice eridikten ve köpüklendikten sonra 1 su bardağı unu ekleyin, yavaşça karıştırmaya devam edin. En son limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve dikdörtgen bir şekil verin.
170 derece fırında pandispanyayı pişirin. Burada önemli olan pandispanyanın çok sert ve kuru olmaması. Bunun için çok pişirmemeye özen gösterin. Fırına koyduktan yaklaşık 15 dakika sonra bir kürdanı pandispanyaya batırdığınızda eğer yapışmadan çıkıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir. Fırından çıkarabilirsiniz.
Pandispanyanın ilk sıcağı çıktıktan sonra kolay rulo olması için pandispanyayı yağlı kağıdını çıkarmadan rulo yapın ve ıslak bir beze sarın, bekletin.
1 Paket Dr Oetker Vanilyalı Puding'i 3 buçuk su bardağı süt ile pişirin. Dilerseniz pudingi hazır almak yerine evinizde kendi vanilyalı muhallebinizle de pastayı yapabilirsiniz.
Diğer yandan 1 Poşet Dr. Oetker Krem Şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve kıvamını sağladıktan sonra buzdolabına kaldırın.
3 adet şeftaliyi kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırın. Üzerine pişirdiğiniz vanilyalı pudingi dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın. Ardından küp küp doğradığınız şeftalileri pudingin üzerine gelişigüzel şekilde dağıtın.
Malzemelerinizin dışarı taşmasını engelleyecek şekilde pandispanyanızı rulo halinde sıkıca sarın.
Bu şekilde yaklaşık bir saat dolapta bekletin. Ardından dolaptan çıkarın ve üzerini krem şanti ile kaplayın. Rulo pastanın her yerini şanti ile kaplamaya özen gösterin.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile süsleyebilirsiniz.
En az 2-4 saat buzdolabında beklettikten sonra Şeftalili Rulo Pastanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En Çok Okunanlar
-
Yaz aylarında tatlı tercihim genellikle ekşi tatlar oluyor. Bu yüzden de vişneli, limonlu lezzetler evden hiç eksik olmuyor. Hazır vişne...
-
Aylar önce, hamileliğimin ilk dönemlerinde, anne adayı blogger Beril Bayındır 'Hamilenin en sevdiği öğündür kahvaltı' diye bir yazı...
-
Çikolatayı seviyorsanız hatta çikolata krizine girdiğiniz günlerden birini yaşıyorsanız çikolatalı piramit pasta tam size göre! Eskiden b...
-
Aslında uzun zamandır yazmıyorum, daha doğrusu yazmaya fırsat bulamıyorum. 23 haftalık hamileyim ve özellikle ilk aylarda yaşadığım mide...
-
Fırından yeni çıktılar, dumanı üstünde! Leyla'nın doğum gününde takdir edersiniz ki masamızda pek çok çeşit vardı. Tabii ki hep...
0 yorum:
Yorum Gönder