27 Aralık 2011 Salı

Muhallebili Rulo Pasta








Kendi adıma konuşacak olursam sütlü tatlıları çoğunlukla yaz aylarında yemeyi seviyorum. Kış aylarında ise favorim tabii ki şerbetli tatlılar. Ama muhallebili Rulo Pasta deyince benim için akan sular duruyor. Yapılışının kolay olması, sunumunun etkileyiciliği, hafif olması ve damla sakızına olan tutkumdan dolayı evime her misafir geldiğinde aklıma ilk bu pasta düşer. Eğer evinizde malzemeleriniz varsa bu pastayı bir saatte bile ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca tarife bağlı kalmanıza da gerek yok. Mesela dışındaki bisküvi yerine badem ya da Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Önümüzdeki haftalarda Muhallebili Rulo Pasta'nın bu şekilde yapılışını da anlatacağım. Takipte olun!






Malzemeler:
Bir kilo süt
Bir su bardağı un
125 gram margarin
Bir su bardağı şeker
İsteğe göre damla sakızı
Bir paket vanilya
Bir paket kakaolu bisküvi
İki adet muz

Nasıl Yaparım:
Derin bir tencerede margarini eritin, unu ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika kavurun. Kullandığınız tencere teflon olursa daha rahat edersiniz. Burada ununuzu yakmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edin. Un hafif pembeleştiğinde yavaş yavaş sütü ilave edin. Ardından şekeri koyun ve karıştırarak ocakta pişirmeye devam edin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Vanilya ve ufalanmış damla sakızını ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Eğer muhallebinizde topaklanma olduysa yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın. Bu hem muhallebinin sakız gibi uzamasını sağlayacak hem de topaklanmayı dağıtacaktır.


Kakaolu bisküviyi un gibi incelene kadar rondodan geçirin. Dikdörtgen şeklindeki bir borcama streç film serin ve üzerine önce ufalanmış bisküviyi ardından muhallebiyi dökün. Yaklaşık bir saat kadar bekledikten sonra muzları küp küp doğrayın, pastanızın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde dizin. Streç filmi sararak rulo haline getirin. Buzdolabında 2-4 saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyet Olsun!
NOT: Sipariş için unsutseker@gmail.com adlı adrese mail atabilirsiniz...




11 yorum:

  1. ben bu tatlıyı bizzat yemiş biri olarak çok güzel bir tarif olduğunu söylemek isterim.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. Yılbaşı tatlımız olarak bunu denedik biz. İnanılmaz güzel oldu:) Hem gösterişli hem de pratik. Çook teşekkürler bu paylaşım için. Devamını da bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. Damla sakizi nedir nerede bulabilirim daha once hic denemedim pazartesi misafirlerime bu guzel pastayi yapmayi dusunuyorum acilll yardim lutfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, damlasakızı sütlü tatlılarda çok sık kullaniliyor artik. Aktarlarda bulabilir, alabilirsiniz. Tane şeklinde satiliyor. Bir ya da iki tanesini havanda dövüp tatliniza sicakken katabilirsiniz.

      Sil
  5. muhallebisi nekadar kıvamlıki hiç kırılmadan rulo olmuş elinize sağlık,sitenizi sütlü tatlı bakarken buldum izleyiciniz oldum:)bende yeni blog açtım,tasarım işim kaldı,yayın yapıyorum sizde benim izleyicim olursanız çok sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. streç film sermeyi unutmuşum :( ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  7. streç film sermediyseniz iki spatula yardımıyla çok dikkatli bir şekilde tatlınızı kıvırabilirsiniz. ama biraz zor olacaktır. Eğer yapamazsanız mecburen kare kare dilimleyerek servis edebilirsiniz. afiyet olsun...

    YanıtlaSil