20 Mart 2015 Cuma

Peynir dolgulu mahlepli poğaça


Fırından yeni çıktılar, dumanı üstünde!

Leyla'nın doğum gününde takdir edersiniz ki masamızda pek çok çeşit vardı. Tabii ki hepsini ben yapmadım. Ama birkaçına imza atmadan olmazdı. Peynir dolgulu, mahlepli poğaçalar da onlardan biriydi. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler
250 Gram Tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz mahlep
Aldığı kadar Un
200 gram Muratbey Sürmeli

Nasıl Yaparım?
Un, tuz, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Üzerine yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyin. İyice yoğurun. En son elinizle ufaladığınız peyniri hamura yedirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verdikten sonra tepsiye dizin. 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...


Leyla'nın doğum günü için yaptığım bu poğaçaları, Leyloşu çok seven İnci teyzesinin hediye ettiği kardan adam şeklindeki tabakla servis ettik:)

13 yorum:

  1. mahlepli hiç denemedim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Mahlebi hep duymuşumdur ama bir türlü deneyemedim. Bu poğaçayı yapıp deneyeceğim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuştur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık,mahkeme bayılırım.bu poğaçalarda nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim... Beni çok çok mutlu ettiniz.. Umarım denediğinizde siz de beğernirsiniz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık poğaçanın her halini çok severim ..

    YanıtlaSil