Malzemeler
250 Gram Tereyağı1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz mahlep
Aldığı kadar Un
200 gram Muratbey Sürmeli
Nasıl Yaparım?
Un, tuz, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Üzerine yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyin. İyice yoğurun. En son elinizle ufaladığınız peyniri hamura yedirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verdikten sonra tepsiye dizin. 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...
mahlepli hiç denemedim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok leziz gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMahlebi hep duymuşumdur ama bir türlü deneyemedim. Bu poğaçayı yapıp deneyeceğim teşekkürler :)
YanıtlaSilNefis olmuştur. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerinine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,mahkeme bayılırım.bu poğaçalarda nefis görünüyor.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilYorumlarınız için çok çok teşekkür ederim... Beni çok çok mutlu ettiniz.. Umarım denediğinizde siz de beğernirsiniz... Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık poğaçanın her halini çok severim ..
YanıtlaSil