14 Mart 2015 Cumartesi

Sürpriz Şekerpare


'Anne günleri', misafirlikler tarif almak, tadım yapmak için tam ideal ortamlar. Sürpriz Şekerpare tarifi de benim için öyle oldu. Klasik şekerpare tarifinden sıkıldıysanız, cevizin ortasında bulunduğu sürpriz şekerpare tarifini hemen deneyin!

Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İçi için:
1 su bardağı ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu

Nasıl Yaparım?
Şekerpare için işe önce şerbeti yaparak başlayın. çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. 4 su bardağı su ile şekeri karıştırın, ocağın altını yakın. şeker eriyene kadar karıştırın. kaynayınca limon suyunu ve vanilyayı da ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın. ardından ocaktan indirin.
Bir miktar unu derin bir kaba dökün. Oda ısısında tereyağını, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini ekleyin. İyice, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Ayrı bir kapta cevizi iri taneler halinde ufalayın ve tarçınla karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde taneler koparım inceltin. ortasına cevizli tarçınlı karışımdan koyup kapatın. her birini bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık 30 - 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra iki dakika kadar bekleyin. İlk sıcaklık çıktıktan sonra şerbeti dökün. Bir gece beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder