9 Ocak 2012 Pazartesi

Portakal Kabuğunda Kereviz Salatası



Kereviz Salatası çok sık yapılan, hem sağlıklı hem de kolay salatalardan biri. Genelde salataları kayık tabaklarda sunsak da bu kez durum farklı. Kerevize en yakışan şey nedir diye sorsam hiç düşünmeden portakal yanıtını verirsiniz. Peki salatanızı portakal kabuğunda servis etmeyi hiç düşündünüz mü? Kerevizi yerken bir yandan portakalın mis kokusu ve suyu da damağınızı şenlendirecek.
Mutlaka deneyin, misafirleriniz çok şaşıracak!



Malzemeler:
3 orta boy kereviz
2 su bardağı yoğurt
Mayonez
Yarım su bardağı ceviz
2 diş sarımsak
Portakal

Nasıl Yaparım?
Kerevizlerinizin kabuklarını soyun ve rendenizin kalın tarafıyla rendeleyin. İki su bardağı yoğurdu, miktarını damak zevkinize göre ayarladığınız mayonezle karıştırın. İki diş sarımsağı soyun ve havanda dövdükten sonra mayonezli yoğurdunuza katın. Ardından bu karışıma kerevizi, cevizi ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın.  Diğer yandan portakalları iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Portakalın suyunu az sıkın ki salatayı yerken bir yandan suyu da ağzınıza gelsin. Minik birer kase halini alan portakal kabuklarına kereviz salatanızı koyun. Üzerlerini maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

NOT:  Ben Kereviz salatasında ölçü olarak iki su bardağı yoğurt koydum ama siz kendi zevkinize göre yoğurdunu daha az mayonezini daha fazla da koyabilirsiniz.
Kerevizleri soyduktan sonra bekletirseniz kararır. Bu yüzden soyar soymaz hemen yoğurt ve mayonezle karıştırıp salata haline getirin. Eğer beklemeniz gerekiyorsa kerevizi soyduktan sonra limon suyu sıkılmış suda muhafaza edin.
NOT: Sipariş için unsutseker@gmail.com'a mail atabilirsiniz.







3 yorum:

  1. kereviz salatasına bayılırım. portakal kabuklarıyla süper uyumlu olmuş :) elinize sağlık. sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim, begendiginize cok sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. müthiş oldu çok teşekkürler

    YanıtlaSil