23 Ocak 2012 Pazartesi

Elmalı Kurabiye



Bu kurabiyeyi her pişirdiğimde evimizi tarçın ve vanilya kokuları sarıyor. Sanırım bu yüzden yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Elmalı Kurabiye’yi ay şeklinde yaptım. Ama siz bu şekli vermek için uğraşmak istemezseniz basit bir poğaça gibi de kurabiyenize şekil verebilirsiniz. Lezzetinden bir şey kaybetmeyeceğine emin olun!








Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2–3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un




İçi için:
4 adet orta boy elma
2–3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
Tarçın






Nasıl yapabilirim:
Elmalarınızı soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Yayvan, orta boy bir tencereye koyun. Üzerine şeker, ceviz ve miktarını damak zevkinize göre belirlediğiniz tarçını ekleyin. Ocağınızın altını yakın ve karıştırarak elmaların diriliğini kaybetmesini sağlayın. Elmalar piştikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu arada dışarıda bekletip yumuşattığınız margarin, sıvıyağ, şeker, yoğurt, un, kabarma tozu ve vanilyayı bir başka kaba koyup yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un eklemeye devam edebilirsiniz. 

Hamuru ceviz büyüklüğünden daha iri parçalara bölün. Her parçayı elinizle bir tahtada inceltin. Hamurunuzun çok ince ya da çok kalın olmamasına özen gösterin. Açtığınız hamuru bıçak yardımıyla dört parçaya bölün. Her parçaya eşit miktarda (yaklaşık bir tatlı kaşığı) tarçınlı elma karışımından koyun. Hamurun uçlarını kapatmadan, rulo şeklinde sarın ve elinizle bükerek ay şeklini verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 30–45 dakika altı kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!
NOT: Sipariş vermek için unsutseker@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.






2 yorum: