14 Ocak 2012 Cumartesi

Fırında Kremalı Patates




Un Süt Şeker Blog'da şimdiye kadar çoğunlukla çayın yanında misafirlerinize sunabileceğiniz tarifler verdim. Ama bu kez durum farklı! Akşam yemeğinde kremalı patates yapmaya ne dersiniz? Patatesi çoğunlukla kızartıp yiyoruz ve çok da seviyoruz. Ama fırında pişen kremalı patates, kızarmışın pabucunu dama atacağa benziyor. Çünkü gerçekten çok lezzetli! Mutlaka deneyin!

Malzemeler:
5-6 adet iri patates
1 paket krema
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber ve pul biber


Nasıl Yaparım?
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayın ve elma dilimleri halinde irice doğrayın. Bir paket kremayı patateslerin üzerine dökün, iyice karıştırın. Bir bardak rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını patateslerin içine koyun. Damak zevkinize göre dilediğiniz kadar tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen bir borcama ya da fırın tepsisine patateslerinizi yayın. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağını koyunu. 180-200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık bir saat pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kalan yarım bardak kaşar peynirini patateslerinizin üzerine serpin, tekrar fırına koyun ve peynir eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan hemen sonra sıcakken yiyin. Afiyet Olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder