Facebook hesabı
13 Temmuz 2013 Cumartesi
Tava Böreği
Yayın Saati :
01:55
Yazar :
Aslı Dağarcıkoğlu Gür
Bizim evde sahurların vazgeçilmezidir Tava Böreği. Aslında sadece ramazanda değil, her zaman vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir. Pratik olduğu için canımız her börek istediğinde Tava Böreği ilk seçenek olur. Bu kez lor ve kaşar pe
ynirini karıştırarak yaptım. Ama dilerseniz ezine peynirle ya da evde kalan, artan pek çok farklı çeşitte peyniri karıştırarak da bu böreği hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı Muratbey Lor Peyniri
1,5 çay bardağı rendelenmiş Muratbey Kaşar Peyniri
Tuz, karabiber
Nasıl Yaparım?
Yumurta, sıvıyağ ve sütü derin bir kapta iyice çırpın. Bir başka kapta lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
Teflon tavanızın her yerini bir fırça yardımıyla yağlayın. Bir yufkayı tavanızın altına döşeyin. Eğer yufkanız kenarlarından çok taşarsa bu taşan kısımları elinizle koparın. Diğer yufkaları gelişigüzel parçalara ayırın. Her parçayı süt, sıvıyağ ve yumurta karışımına batırıp çıkardıktan sonra tavaya döşemeye başlayın. Her katın üstüne biraz lor-kaşar peyniri karışımından, tavanın her yerine gelecek şekilde koyun.
Peyniriniz bitene kadar tavanıza bir kat yufka bir kat peynir döşemeye devam edin. En son peynir karışımını ekledikten sonra yine yufka parçalarınızı ıslatıp tavanıza döşeyin. Peynirlerin her yerinin kapanmasına özen gösterin. Ardından tavanızın kenarlarından sarkan yufkayı tavanızın ortasına gelecek şekilde kapatın.
Tavanın kapağını kapattıktan sonra ocağınızın altını açın. Kısık ateşte böreğinizi pişirmeye başlayın. 15 dakika pişirdikten sonra bir spatula yardımıyla altının nar gibi kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Eğer kızardıysa yine sapatula yardımıyla böreği ters düz edin. Diğer tarafını da kızarana kadar pişirdikten sonra böreğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En Çok Okunanlar
-
Çikolatayı seviyorsanız hatta çikolata krizine girdiğiniz günlerden birini yaşıyorsanız çikolatalı piramit pasta tam size göre! Eskiden b...
-
Yaz aylarında tatlı tercihim genellikle ekşi tatlar oluyor. Bu yüzden de vişneli, limonlu lezzetler evden hiç eksik olmuyor. Hazır vişne...
-
Bu kurabiyeyi her pişirdiğimde evimizi tarçın ve vanilya kokuları sarıyor. Sanırım bu yüzden yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Foto...
-
Aylar önce, hamileliğimin ilk dönemlerinde, anne adayı blogger Beril Bayındır 'Hamilenin en sevdiği öğündür kahvaltı' diye bir yazı...
-
Evde ekmek yapmak çok uzun zamandır istediğimiz birşeydi ama bir türlü ekmek pişirme makinesini almak kısmet olmamıştı. Geçen pazar eşi...
Elinize sağlık favori böreğimdir sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet olsun:) hem kolay hem pratik...
YanıtlaSil