Facebook hesabı
13 Temmuz 2013 Cumartesi
Tava Böreği
Yayın Saati :
01:55
Yazar :
Aslı Dağarcıkoğlu Gür
Bizim evde sahurların vazgeçilmezidir Tava Böreği. Aslında sadece ramazanda değil, her zaman vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir. Pratik olduğu için canımız her börek istediğinde Tava Böreği ilk seçenek olur. Bu kez lor ve kaşar pe
ynirini karıştırarak yaptım. Ama dilerseniz ezine peynirle ya da evde kalan, artan pek çok farklı çeşitte peyniri karıştırarak da bu böreği hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı Muratbey Lor Peyniri
1,5 çay bardağı rendelenmiş Muratbey Kaşar Peyniri
Tuz, karabiber
Nasıl Yaparım?
Yumurta, sıvıyağ ve sütü derin bir kapta iyice çırpın. Bir başka kapta lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
Teflon tavanızın her yerini bir fırça yardımıyla yağlayın. Bir yufkayı tavanızın altına döşeyin. Eğer yufkanız kenarlarından çok taşarsa bu taşan kısımları elinizle koparın. Diğer yufkaları gelişigüzel parçalara ayırın. Her parçayı süt, sıvıyağ ve yumurta karışımına batırıp çıkardıktan sonra tavaya döşemeye başlayın. Her katın üstüne biraz lor-kaşar peyniri karışımından, tavanın her yerine gelecek şekilde koyun.
Peyniriniz bitene kadar tavanıza bir kat yufka bir kat peynir döşemeye devam edin. En son peynir karışımını ekledikten sonra yine yufka parçalarınızı ıslatıp tavanıza döşeyin. Peynirlerin her yerinin kapanmasına özen gösterin. Ardından tavanızın kenarlarından sarkan yufkayı tavanızın ortasına gelecek şekilde kapatın.
Tavanın kapağını kapattıktan sonra ocağınızın altını açın. Kısık ateşte böreğinizi pişirmeye başlayın. 15 dakika pişirdikten sonra bir spatula yardımıyla altının nar gibi kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Eğer kızardıysa yine sapatula yardımıyla böreği ters düz edin. Diğer tarafını da kızarana kadar pişirdikten sonra böreğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En Çok Okunanlar
-
Yaz aylarında tatlı tercihim genellikle ekşi tatlar oluyor. Bu yüzden de vişneli, limonlu lezzetler evden hiç eksik olmuyor. Hazır vişne...
-
Aslında bu kurabiyenin tarifini annemden ilk öğrendiğimde tarif defterime adını 'Susamlı Kurabiye' olarak kaydetmiştim. Ama ...
-
Canım ıspanaklı börek isteyip de ayıklamaya üşendiğim zaman neden pazı ile olmasın ki diye düşündüm! İçine havuç ve loru da ekleyince tadı e...
-
Lorlu kurabiye deyince aklıma ilk gelen Çeşme oluyor. Oradaki yediğim kurabiyelerde lor, hamura katılarak pişiriliyordu. Ama bu tarif biraz...
-
Daha önce verdiğim lorlu kurabiye tarifinde pudra şekerinin ayarını biraz fazla kaçırınca lor krema haline geldi. Nasıl değerlendireyi...
Elinize sağlık favori böreğimdir sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet olsun:) hem kolay hem pratik...
YanıtlaSil