7 Nisan 2015 Salı

Pazılı, lorlu börek




Canım ıspanaklı börek isteyip de ayıklamaya üşendiğim zaman neden pazı ile olmasın ki diye düşündüm! İçine havuç ve loru da ekleyince tadı enfes oldu.. Deneyin derim:) 

Malzemeler:
3 yufka
Bir demet pazı
Bir büyük baş soğan
150 gram Muratbey lor peyniri
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet havuç
3 kaşık yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım su bardağı süt

Nasıl yaparım?
Pazıları iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanı küp küp doğrayıp pazıya ekleyin. Havucu kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve karışıma ekleyin. Bu karışımın üzerine tuzu ekleyerek elinizle iyice ovun. Pazılar yumuşadıktan sonra elinizle suyunu sıkın ve suyunu sıktığınız bu pazıları ayrı bir kaba alın. Üzerine lor peynirini de ekleyerek bekletin. 
Ayrı bir kapta süt, yumurta, yoğurt ve yağı çırparak karıştırın. 
Fırın tepsisini iyice yağlayın. Yufkaları dörde bölün. Her yufkanın geniş ucuna bir, bir buçuk yemek kaşığı pazılı harçtan koyun. Gevşek bir şekilde dolayın. Tepsinin tam ortasına  gül şeklinde dolama yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepside birbirinin etrafına sarın. En son tabağınıda kalan yoğurtlu sosu böreğinizin üzerine sürün. Üzerini haşhaş ile süsleyerek önceden 180 derece ısınmış fırında 40 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!



0 yorum:

Yorum Gönder