21 Aralık 2012 Cuma

USLA'da Pınar Labne'li Lezzetler



Geçtiğimiz haftalarda çok eğlenceli bir workshop'a katıldım: USLA'da Pınar Labne'li Lezzetler... Yemek müdavimi pek çok kadın sabah 9.30'da USLA'da buluştuk, şeflerin yardımı ve İpek Kuşçu'nun tarifleriyle saat 13.00'e kadar müthiş lezzetler ortaya çıkardık. Her birimiz bu lezzetleri kendimize özel yaptığımız için tarifler birer porsiyondu. Ama dilerseniz siz malzemeleri aynı oranlarda çoğaltarak misafirlerinize bu müthiş lezzetleri hazırlayabilirsiniz.
Hazırladığımız yemekler gayet lezzetliydi, en çok hoşuma gidenler ise aşağıda tariflerine yer verdiğim Pınar Labne Marineli Tavuk Kasesi ve Labne Peynirli Fırın Makarna idi... Yazarken bile ağzım sulandı:) Şimdiden afiyet olsun!



Pınar Labne Marineli Tavuk Kasesi (Tek kişilik)

Malzemeler:
1 adet tavuk piliç but pirzola (kemikleri alınmış)
1 yemek kaşığı Pınar Labne
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1/4 adet yufka

Nasıl Yaparım?
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavuğun kalça kısmı daha lezzetli olduğu için but pirzola kullanıyoruz. Göğüs de kullanabilirsiniz ama daha kuru olacaktır.
Marine malzemesi olan Pınar Labne, salça ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın. Doğradığınız tavukları marine malzemesine bulayın, streçe sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın, tavada soteleyin.
Diğer yandan ısıya dayanıklı fırın kasesini yağlayın ve fırını ısıtın. Yufkayı iri bir kare olacak şekilde kesin.
Yufkayı yağlanmış fırın kabına yerleştirip fırına verin. hafif kızaracak şekilde pişirin.
Fırından çıkardığınız kase şeklindeki yufkanın içine daha önce sotelediğiniz tavukları koyup servis edin. Bu tek kişilik tarifin malzemelerini aynı oranda çoğaltıp misafirlerinize de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Labne Peynirli Fırın Makarna (tek kişilik)




Malzemeler:
50 Gr. penne makarna (önceden haşlayın)
3 yemek kaşığı Pınar krema
1 yemek kaşığı Pınar labne peynir
1 dilim cheddar peyniri, (küp küp doğrayın)
1 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber

Nasıl Yaparım?
Krema, labne ve zeytinyağını homojen oluncaya kadar karıştırın. Bu sostaki labne sayesinde makarnanız kuru olmayacaktır. Daha sonra taze kaşar dışındaki tüm malzemeyi makarnayla karıştırın. karışımı sufle kabına yerleştirin. Üzerine taze kaşar rendesini ilave edin. Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirerek servis edin.
Dilerseniz bu malzemeleri isteğinize göre artırarak büyük bir borcamda da fırın makarnanızı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!















2 yorum: