18 Temmuz 2013 Perşembe

Halleyli Pasta




Hem görünümü hem de tadı muhteşem bir pasta Halleyli Pasta. Üstelik yapımı da çok pratik! Ben pastayı yaparken meyve olarak muz kullandım. Ama siz damak zevkinize göre şeftali, vişne, kayısı, elma gibi meyveleri de kullanabilir, pastanızı çeşitlendirebilirsiniz. Bu sıcak günlerde dondurma niyetine Halleyli Pasta'yı yiyebilirsiniz.
Bu arada pastanızı kolay çıkarmanız için silikon bir kalıba koymanızı tavsiye ederim. İlla büyük bir kalıba koymanıza da gerek yok. Cupcake kalıplarına da koyup tek tek servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
14 adet Halley
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
2 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kare kakaolu bisküvi
Yarım su bardağı kırık ceviz

Üzeri için
Çikolata sos
2 buçuk su bardağı süt

Nasıl Yaparım?
Derin bir karıştırma kabına toz krem şantiyi boşaltın. Üzerine iki su bardağı sütü ekleyin ve mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Krema haline geldikten sonra buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Ardından krem şantiyi buzdolabından çıkarın. Halleyleri elinizle iri parçalar halinda kırın, Krem şantinin içine ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından yine elinizle iri parçalar halinde kırdığınız bisküviyi de ekleyin ve karıştırın. 2 adet muzu uzunlamasına ikiye bölün. Çok ince olmayacak şekilde dilimleyerek krem şantinin içine ekleyin. Damla çikolata ve cevizi de ekledikten sonra malzemelerin iyice harmanlanması için karıştırın.
Silikon bir kek kalıbına bu karışımı koyun, kalıbın her yanına eşit şekilde gelecek gibi yayın. Buzdolabınızın buzluk kısmında bir gece bekletin. Eğer silikon kek kalıbınız yoksa plastik yuvarlak bir kabın içine streç film koyarak karışımınızı içine dökebilirsiniz.
Toz halindeki çikolata sosu 2 buçuk su bardağı sütle pişirin, iyice soğutun. Hatta mümkünse sosu da bir gün önce yapıp bir kavanoza koyun ve bir gece buzdolabında bekletin.
Pastanızı buzluktan çıkarın. Kalıptan çıkardıktan sonra bir pasta servisine koyun. Bir gün önceden pişirdiğiniz çikolata sosunu pastanızın üzerine dökün. Pastanız erimeden servis edin. Afiyet olsun!


6 yorum:

  1. çok severim bu pastayı hem pratik hem de çok leziz,elinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Ben ilk kez yaptım ve gerçekten müthiş oldu:) Çok teşekkürler....:)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elıne sağlık.blogunu sayfama ekledim.tarıflerının takıpcısıyım.bende sayfama beklerım.sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık çok pratik bir okadar da çoook leziz olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil