13 Aralık 2014 Cumartesi

Sebzeli Et Haşlama






21 aylık kızımla ilgili en büyük sıkıntılarımızdan biri 'Acaba bugün onun için faydalı ne pişirsem?' derdi. Aslında kış ayları sebze açısından çok zengin. Ama hem leziz hem faydalı alternatifler bulmak her zaman kolay olmuyor. Aynı soruyla yola çıktığım bir günde kendimi Sebzeli Et Haşlama yaparken buldum! Biz de Leyla da çok ama çok seviyoruz:) Kış sebzeleriyle adeta bir vitamin bombasını andıran bu haşlamanın sırrı ne peki diye sorarsanız size tarçın ve karanfil derim. Haşlamanızı bu kez kabuk tarçın ve karanfille pişirmeyi deneyin, hem eviniz mis gibi kokacak hem de damağınız lezzet şöleni yaşayacak, göreceksiniz:)

Malzemeler:
2 parça dana gerdan
1 büyük kuru soğan
3 iri diş sarımsak
2 adet orta boy patates
3 adet yer elması
2 adet havuç
1 adet kabuk tarçın
3-4 adet karanfil
2-3 top karabiber
1 çay bardağı arpa şehriye ya da erişte
Tuz

Hazırlanışı:
Soğan, sarımsak, havuç, yer elması ve patateslerin kabuklarını soyun, iyice yıkayın. Soğanı dörde bölüp düdüklü tencerenize koyun. Havuç, yer elması, patates ve sarımsağı küp küp doğrayıp tencereye koyun. Üzerine gerdanı ve tarçın, karanfil, karabiber üçlüsünü ekleyin. Göz kararı (ben tenceremin 2/3'ü kadar koydum) su ekleyin ve düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirin. 
Piştikten sonra suyu süzün. Sebzelerin içindeki soğan, tarçın ve karabiberleri ayıklayın. Gerdanın et kısmını da kemiğini çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde bölün.  Sebzeler ayrı bir yerde beklerken ocağınızın altını yakın ve elde ettiğiniz et suyunun içine şehriyeleri koyun. Şehriyeler kaynayıp yumuşayınca ayırdığınız sebzeleri ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!

                        




2 yorum:

  1. haşlama en sevdiğim yemeklerden biridir, ellerinize sağlık çok gzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oldu gerçekten, teşekkür ederim😄 denemenizi öneririm. Sevgiler @lezzetiharikalarmutfagi

    YanıtlaSil