30 Aralık 2011 Cuma

Kabak Tatlısı





Bizim evde yeni yılın ilk tatlısı balkabaklarından geldi. Kabak tatlısı sert ve soyulması zor kabuklarından dolayı başta insanın gözünü korkutuyor. Ne yalan söyleyeyim her seferinde 'Acaba bu kez bir yerimi kesmeden balkabaklarını soyabilecek miyim?' diye düşünmeden edemiyorum. Ama işe girişip de kabakların o mis kokusunu duyduktan, hatta biraz ileri gidip yaş çekirdeklerini küçük molalarda yedikten sonra hep 'İyi ki yine kabak tatlısı pişirmişim' diyorum.
Tatlınızı pişirirken tadını ayarlamak için bence en önemli püf noktalarından biri kabuk tarçın ve karanfil eklemek. Ortaya çıkan enfes tada ve kokuya bayılacaksınız!


                                                                                    
Malzemeler:
3 kg balkabağı
5 su bardağı şeker
İki adet kabuk tarçın
Karanfil
Ceviz                                                                            








Nasıl Yaparım?
Tatlınızı yapmaya önce kabakların kabuğunu soyarak başlayın. Dediğim gibi bu işlem sizi biraz zorlayabilir. Bir kesme tahtası ve büyük bıçak kullanırsanız işiniz daha kolaylaşır. Kabukları soyduktan sonra kabaklarınızı dilimleyin. Ardından yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Tencereniz küçük gelirse iki farklı tencere kullanın. Kabakların üzerine şekeri dökün ve tencerenin ağzını kapatarak bir gece bekletin. Bu sayede tatlınız şekerini daha iyi özümseyecek.





Bir gece bekledikten sonra kabaklarınızın su saldığını göreceksiniz. Bu yüzden tatlınıza ayrıca su koymanıza gerek yok. Kabuk tarçını ve dilediğiniz kadar karanfili ekleyerek ocağınızın altını açın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Kabaklarınız yumuşadığında tencerenizin kapağını açın ve ocağınızı yüksek ateşe ayarlayın. Kabaklar suyunu çektikten ve sert kısımları da yumuşadıktan sonra ocağınızın altını kapatın. Soğuduktan sonra üzerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
NOT: Sipariş için unsutseker@gmail.com'a mail atabilirsiniz.










0 yorum:

Yorum Gönder