28 Ocak 2012 Cumartesi

Pancake





Aslında ben ve eşim çoğunlukla kahvaltılarda tercihimizi krepten yana kullanırdık. Ama son zamanlarda pancake'ler neredeyse her pazar kahvaltısında bize eşlik etmeye başladı. Puf puf olması, kolay yapılışı ve evi saran mis gibi kokusuyla lezzetine doyamıyoruz! Ben genellikle nutella ile yemeyi seviyorum. Ama siz daha sağlıklı olması açısından bal ya da reçelle de yiyebilirsiniz. Bir de tatlı seven biriyseniz asla vazgeçemeyeceksiniz!

Malzemeler:
1 çay fincanı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Nasıl Yapabilirim?
Derin bir kapta iki yumurtayı mikserle çırpın. Şekeri ilave edin ve köpük gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Sütü ekleyin. Ardından un ve vanilyayı koyarak karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve iyice çırpın. Krep tavanıza birkaç damla sıvı yağ damlatın ve ocağın altını orta ateşte yakın. Karışımdan yaklaşık iki yemek kaşığı dökün. Altı kızardığında bir spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını pişirin. Ocaktan aldıktan sonra arasına reçel, bal ya da çikolata sos sürerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


7 yorum:

  1. Sayenizde bizim de pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi oldu bu pancakeler:) Çoluk çocuk çikolatamızı, reçelimizi alıp masaya oturuyoruz. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar sevindirdiniz beni:) Bazen bizim de özellikle çikolata krizimiz tutunca kahvaltıda yapıp yiyoruz. Ama misafir geldiğinde de fotoğraflarda gördüğünüz gibi kürdan takıp servis yaparsanız şık bir sunum olur... Afiyet olsun...:)

    YanıtlaSil
  3. yapım aşamasındayım, karışım biraz sıvı oldu ama umuyorum güzel olucak. :)

    YanıtlaSil
  4. Bardak ya da fincan büyüklüğünden dolayı bazen biraz sıvı olabiliyor. Öyle olduysa biraz un ekleyerek kivamini ayarlayabilirsiniz. Boza kivami pancake için ideal. Afiyet olsun, umarim beğenmişsinizdir:))

    YanıtlaSil
  5. Ben de tarifinizi yaptım gerçekten çok süper oldu. Normalde internetten alınan tarifler bir turlu tutmuyor cünkü herkesin kendi evinde ölcüsü farklı. Ama sizin tarifinizle yapılan pankekler tam kıvamında! Sayenizde damak tadı literatürümüze çok leziz bir şey daha eklendi :)

    YanıtlaSil
  6. ölçüleri daha açık yazsanız harika olur bence :) mesela süt çay fincanı ama un ne bardağı? :) belki de ml ve gram cinsinden yazsanız daha da güzel olur. tarif harika, herkes çok beğeniyor. çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. haklısınız hemen düzelteceğim un ölçüsünü. açıkçası kendim gr ya da ml ölçüsüyle tarif denemeyi sevmediğim için kendi tariflerimi de bardak, fincan ya da kaşık ölçüsüyle veriyorum. ama burada su bardağı yazmayı unutmuşum:) hatırlattığınız için teşekkürler... sevgiler:)

    YanıtlaSil