24 Nisan 2012 Salı

Çikolatalı Mozaik Pasta




Çikolatayı seviyorsanız hatta çikolata krizine girdiğiniz günlerden birini yaşıyorsanız çikolatalı piramit pasta tam size göre! Eskiden bu tatlıyı sadece yumurta, kakao, şeker ve bisküviyle yapardık. Ama çikolatayla yaptıktan sonra yeni tadının daha doyurucu ve hoş olduğunun farkına vardım. Yarım saatte  çikolatalı piramit pastayı  yapabilirsiniz. Üstelik buzlukta uzun süre bekletilebildiği için her zaman hazırda bir tatlınız olur. Dilerseniz canınız tatlı istediğinizde çıkarır yersiniz ya da ani gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.



Malzemeler:
160 gram bitter çikolata (İki adet kare bitter çikolata)
200 gram krema
2 paket petibör bisküvi
Bir limonun kabuğu
2 tatlı kaşığı kakao
Yarım su bardağı kırık ceviz

Nasıl Yaparım?
İki paket petibör bisküviyi irili ufaklı parçalar halinde kırın. Çok küçük taneli olmamasına özen gösterin. Yoksa ufalanır.
160 gram bitter çikolata iki adet kare çikolataya denk geliyor. Ben tarifimde Eti Karam'ın kare bitter çikolatasını kullandım. Çikolatayı parçalara ayırın ve bir teflon tavaya koyun. Üzerine kremanın tamamını boşaltın. Ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşe koyun. Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini ve kremayla karışmasını sağlayın.
Erittiğiniz çikolata ve krema karışımını bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine iki tatlı kaşığı kakaoyu ve cevizi ekleyin. Bir limonun kabuğunu ince ince rendeledikten sonra karışıma ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Alüminyum folyoyu tezgahınızın üzerine serin. Bisküvili karışımı dökün. Folyoyu kapatarak tatlınıza piramit şeklini verin. Bunu yapmakta zorlanırsanız tatlınızı uzun kek kalıplarına da döküp şekil verebilirsiniz. Eğer kek kalıbına dökerseniz dibini sıvı yağ ile iyice yağlamayı unutmayın.
Şekil verdiğiniz bisküvili karışımı buzdolabının buzluk bölümüne koyun en az 4-6 saat bekletin. Bir gün bekletirseniz daha iyi donduğunu göreceksiniz. Tatlınızı, folyosunu açarak bir parmak kalınlığında kesin ve servis edin! Afiyet olsun!


NOT 1: Tatlınızı buzlukta uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede çat kapı misafir geldiğinde ikram edecek bir tatlınız olur.
NOT 2: Tatlı buzlukta donduğu için kesmek zor olabiliyor. Bu yüzden donduktan sonra hemen tüketecekseniz buzluktan çıkarıp buzdolabının normal raflarında bekletebilirsiniz.
NOT 3: Bu tatlıyı sipariş etmek isterseniz unsutseker@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.



2 yorum:

  1. sadece çikolatayla yapmasamda bende içine mutlaka çikolata katarım daha leziz oluyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil