17 Şubat 2013 Pazar

Domatesli, Peynirli, Biberli Kızarmış Ekmek



Domatesli, Peynirli, Biberli Kızarmış EkmekHaftasonu kahvaltılarımızda canım değişik bir şeyler istediğinde ilk başvurduğum şeydir Domatesli, Peynirli, Biberli Kızarmış Ekmek. Öyle her malzemenin evinizde mutlaka bulunmasına gerek yok. Buzdolabınızdaki birkaç malzemeyle bile bu enfes lezzeti yakalamak mümkün. Azıcık malzemeler bir araya gelince harcınız o kadar zenginleşiyor ki sonunda hazırladığınız ekmek dilimlerinin sayısı gözünüzü doyurmaya yetiyor. Evi saran mis gibi koku da cabası!
Bu arada malzemelerin her birini göz kararına, damak zevkinize ya da gelecek misafirinizin sayısına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.



Malzemeler:
1 yumurta
8-10 adet yeşil zeytin
8-10 adet siyah zeytin
1 adet yeşil biber
8-10 dilim sucuk
Beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze nane
Susam
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağı
3-4 yemek kaşığı domates püresi
Tuz
Bayat ekmek



Nasıl Yaparım?
Zeytinleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve her birini dörde bölün. Biberi ince ince doğrayın. Sucukları da küp küp doğrayın. Damak zevkinize göre beyaz peyniri ufalayın, çok ufak parçalar halinde olmasın. Sarımsağı rendeleyin. Taze naneyi doğrayın. Derin bir kapta yumurtayı çırpın. Az önce doğradığınız tüm malzemeleri ekleyip çırptığınız yumurtayla karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve domates püresini ekleyin. Pul biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyin, karıştırın.
Ekmeği ince ince dilimleyin. Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Karışımın dilimlerin her yerine yayılmasına özen gösterin. Üzerlerine susam serpin. Fırınınızın ızgara bölümünde 180 derece ısıyla yaklaşık 10 dakika ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sık sık kontrol edin ki yanmasın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!








8 yorum:

  1. Ohh mis gibi olmuş.Ellerinize sağlık. :))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Hatice Hanım:)

    YanıtlaSil
  3. Hazır kremalardan mı kullanıyorsun? marka tercihi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte krema yok. Kullandiğim malzemeler evde olanlardan:)

      Sil
  4. Kahvaltıda değişik lezzetler iyi gidiyor...Elinize sağlık..Bloğunuzu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Hanife hanım. Ben de özellikle haftasonu kahvaltılarına çok özen göstermeye çalışıyorum. O yüzden değişik lezzetler arıyorum sürekli... :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu tarif kaç kişilik acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif 2-3 kişi için yeterli. Ama çok açsanız iki kişiye ancak yeter:) afiyet olsun...

      Sil