21 Mart 2013 Perşembe

Sürmeli Çıtır Börek




Uzun zamandır bloguma tarif ekleyemiyordum. Ama çok haklı bir sebebim var! Çünkü henüz 16 günlük olan kızım Leyla dünyaya geldi. Uykusuz geceler, misafirli günler derken blogla ilgilenmeye fırsat bulamadım. Mutfağa girebildiğim ilk an ise çıtır börek yaptım. Bu böreği yağda kızartarak da yapabilirsiniz ama fırında pişirdiğiniz zaman daha hafif olduğu kesin. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet yufka
250 gr Muratbey Sürmeli
3 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
Yarım çay bardağı su
5 dilim iri kıyılmış pastırma
Galeta unu
1 yumurtanın akı

Nasıl Yaparım?
Her yufkayı önce iki eşit parçaya bölün. Ardından dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Bir tavada 3 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı'nı eritin. Soğuduktan sonra üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin, karıştırın. Bir kasede 250 gr Muratbey Sürmeli'yi ve didiklediğiniz pastırma dilimlerini bir harç yapın.
Bir şerit yufkanın üzerine bu tereyağlı karışımdan fırça yardımıyla sürün. Üzerine yine bir şerit yufka koyun.
Yufkanın bir köşesine harcınızdan koyun ve muska şeklinde kapatın. Ardından önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder