10 Ocak 2014 Cuma

Patates Mücveri


Kabaklı mücvere bayılanlardansanız Patates Mücverini de severek yiyeceksiniz. Malum mevsim kış, kabak bulmak zor, bulsak da doğal değil zaten! E canınız da mücver istiyorsa haydi farklı bir tarif deneyelim. Bence tadı çok güzel, kabaklı mücveri aratmıyor. Afiyet olsun!

Malzemeler
4 adet orta boy patates
10-12 dal dereotu
10-12 dal maydanoz
3-4 dal taze soğan
4-5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
100 gram Muratbey Naturena Fesdo Peynir
50 gram Muratbey Kaşar Peyniri
Tuz, karabiber

Nasıl Yaparım?
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra bolca su koyduğunuz bir tencerede haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra ucaktan indirip suyunu süzün ve soğumasını bekleyin.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bir kapta patates, yumurta maydanoz, dereotu, un, damak tadına göre tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. yağurduğunuzda elinize çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Eğer ununuz fazla gelir de katı olursa bir adet daha yumuta kırabilirsniz. Malzemeleri iyice karıştıracak şekilde yoğurduktan sonra rendelediğiniz Muratbey Naturena Fesdo Peynir ile Muratbey Kaşar Peyniri  ekleyin ve biraz daha yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalr koparın, elinizle ezerek yassılaştırın.
Derin bir tavaya ayçiçek yağını koyun, ocağınızın altını yüksek ateşte açın. Mücverlerinizi kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder