Bizim evde çay saati yaklaştığı zaman benim aklıma ilk fırından yeni çıkmış sıcacık kekler geliyor. Aslında kek dediğiniz sıcak yenmez, kalıptan bile zor çıkar! Ama olsun, zoru seven bir insan olarak onu da rahatlıkla halledip kek henüz ılıkken afiyetle yiyebiliyorum:)
Evde sürekli kek, börek piştiğinden Leyla da artık duruma aşina oldu. Zaman zaman 'Anne, Kalk! Kek, Kurabiye' diyor bana. Gerçekten! E tabi yürek dayanmıyor, giriyoruz ana-kız mutfağa. En son pişirdiklerimizden biri limonlu, haşhaşlı kek oldu. Aslında Leyla doğduğundan beri şekerli ürünleri hiç yemedi, hatta pekmezi bile! Şimdilerde de yine buna dikkat ediyorum, pişirdiğim şeyleri ona göre ayarlamaya çalışıyorum. ama kek bu, mecbur şeker koymak gerek. Pekmez de de risk olduğundan azıcık şeker koymayı ve Leyla'nın yemesini çok da sorun yapmıyorum. Hatta kefirle kekim çok daha güzel oluyor desem bilmem inanır mısınız? Deneyin göreceksiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
Leyla Heyecanla kekin pişmesini bekliyor |
1 su bardağı yoğurt (Evde kefir vardı, 1 su bardağı kefir kullandım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı haşhaş
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir limon
Hazırlanışı:
Diğer yandan baton kek kalıbınızı iyice yağlayın. karışımınızı dökün, her yere eşit şekilde dağılmasına özen gösterin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda bulaşmadan, rahatça çıkıyorsa kekiniz pişmiştir. Afiyet olsun!
Okuyucuya Not: Leyla ne mi yaptı? Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi önce kremanın dibini afiyetle sıyırdı kendince, ardından yarım dilim kadar kekten yedi:)
bu tarife bayıldım, mutlaka deneyeceğim., ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeneyin, pişman olmayacaksınız;) sevgiler lezzetiharikalarmutfagi
YanıtlaSil