6 Ocak 2012 Cuma

Havuçlu Kabaklı Salata


Çat kapı bir misafir geldiğinde en sık yaptığım salatalardan biri bu. Gelecek misafirler arasında damak tadını bilmediğiniz insanlar varsa sadece havuçla da bu salatayı yapabilirsiniz. Zira kabağı sevmeyenler çoğunlukta. Elbette sadece misafirlerinize değil akşam yemeklerinizin yanında her gün yeşil salata yemekten sıkıldıysanız bir değişiklik yapıp yemekleriniz ısınana, sofranız kurulana kadar Havuçlu Kabaklı Salatayı da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet havuç
3 adet kabak
Yoğurt
Mayonez
İki diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Bir avuç ceviz içi

Nasıl Yaparım?

Havuçların ve kabakların kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. İkisini birlikte geniş, teflon bir tencereye koyun, üzerine damak zevkinize göre zeytinyağı ekleyin ve ocağınızın altını yüksek ateşe ayarlayın. Havuç ve kabaklar önce su salacak ardından da diriliğini kaybedecek.
Siz bu sırada sarımsaklarınızı soyun ve havanda dövün. Yine damak zevkinize göre yoğurt ve mayonezi derin bir kaseye koyup iyice karıştırın. İçine sarımsakları ve dilediğiniz kadar tuzu ekleyin, karıştırın.
Kabak ve havuçlar suyunu çekip diriliğini kaybedince ocağın altını söndürün ve soğuması için bekleyin. Eğer sıcakken yoğurt ve mayonezi koyarsanız salatanız sulanabilir. Kabak-havuç soğuyunca yoğurtlu mayonezli karışıma katıp karıştırın. İri şekilde ufaladığınız cevizi ekleyin. Mayonez ya da yoğurt az gelirse biraz daha koyabilirsiniz. Üzerini kırmızı pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

NOT: Havuçlu Kabaklı Salata'dan sipariş vermek isterseniz unsutseker@gmail.com'a mail atabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Aslı hanım geçen akşam, iş dönüşü eve misafir geleceğini öğrendim. Hemen sizin tarifiniz geldi aklıma. Çok kısa bir zamanda yaptım ve çook leziz oldu. Bizim gibi çalışanlar için bu tarifler hayat kurtarıyor:) Tariflerinizin devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun, söyledikleriniz beni cok mutlu etti:)

    YanıtlaSil