9 Mayıs 2013 Perşembe

Şeker Hamurlu Anneler Günü Kurabiyesi











Malum, bu pazar Anneler Günü! Benim için bu Anneler Günü'nün farklı bir anlamı var. İki ay önce anne oldum. Hep anlatılır ya anne olmak çok başka bir duygu diye, hakikaten de öyleymiş. Uykusuz geceler, yorgun günler geçiriyorum ama bir çift gülen göz, gözlerimin ta içine bakınca dünyalar benim oluyor.
Kızım doğduğunda hastaneye gelenlere hediye etmek için şeker hamurlu kurabiyeler yapmıştım. Hakikaten çok da güzel olmuştu. Şimdi bu kurabiyeleri Anneler Günü'ne uyarlamaya ne dersiniz? Bence annelerimize el emeği ile yapılmış çok güzel, bir o kadar da lezzetli bir hediye olur. Ayrıca beş çayının yanına da çok güzel gider. Şimdiden tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun:) Tabii benim de:)

Malzemeler:
250 gram Muratbey Tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı tarçın
2 paket vanilya
Aldığı kadar un

Süslemesi için:
Şeker hamuru








Nasıl Yaparım:
Tüm malzemeleri derin bir kaba koyun. Tarçını çok sevenlerdenseniz 1 tatlı kaşığı daha ekleyebilirsiniz. Ayrıca karbonatı birkaç damla limonla kabartarak ekleyin. Unu ise yoğururken azar azar eklemeye özen gösterin. Tüm malzemeleri yoğurduktan sonra orta sertlikte bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu bir streç filme sarın ve bir saat buzdolabında bekletin.
Bir saatin ardından hamurunuzu merdane yardımıyla açın. Çok ince ya da çok kalın olmasın. Açtığınız hamuru kalıplar yardımıyla kesin ve fırın tepsisine dizin.
15-20 dakika pişirdikten sonra soğutun.
Şeker hamurunu nişasta yardımıyla açın. Kalıplarınızla çeşitli şekiller vererek kurabiyelerinizin üzerine su yardımıyla yapıştırın. Hayalgücünüz zenginse pek çok farklı şekller yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
NOT: Bu kurabiyelerden dilerseniz sipariş de verebilirsiniz. Sipariş için 0555 701 66 34'ü arayın ya da unsutseker@gmail.com adresine mail atın.







2 yorum: