26 Temmuz 2014 Cumartesi

Kaşarlı, Taze Naneli Gözleme



Leyla'nın, her hafta sonu evde olduğum için, kahvaltı mönüsünü çok zengin tutuyorum. Bizim kız da sağolsun kahvaltı etmeyi çok sevdiği için ona farklı lezzetler hazırlamak benim için adeta zevk oluyor.
Geçtiğimiz haftalarda Muratbey Peynirleri'nin düzenlediği bir toplantıda beslenme uzmanı Prof Dr Muazzez Garipağaoğlu kaşar peynirinde çok fazla kalsiyum olduğunu söyleyince kızıma neden kaşarlı lezzetler yapmayayım diye düşündüm. Hazır tazecik otlar da varken buyrun size kaşarlı taze naneli bebek gözlemesi tarifi!

Malzemeler:
1 adet yufka
4 yemek kaşığı rendelenmiş Muratbey Kaşar Peynir
4-5 dal taze nane
1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Yufkanızı önce boyuna sonra enine olmak üzere dört eşit parçaya bölün.
Naneleri iyice yıkadıktan sonra yapraklarını incecik doğrayın. Bu doğradığınız yaprakları rende lenmiş kaşar peyniriyle harmanlayın.
Her yufka parçasını tezgahın üzerine serdikten sonra birer yemek kaşığı naneli kaşarını yufkanın üzerine döşeyin. Yufkaları zarf şeklinde kapatın.
Her gözlemeyi kapattıktan sonra üzerlerine birer çay kaşığı kadar tereyağı koyun.
Tavanızı ocağa alın ve orta ateşte altını yakın.
Dilerseniz tavanıza 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Gözlemelerinizi tavsya alın ve iki tarafı da kızarane kadar pişirin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorum Gönder