26 Ocak 2015 Pazartesi

Lorlu Kek



Daha önce verdiğim lorlu kurabiye tarifinde pudra şekerinin ayarını biraz fazla kaçırınca lor krema haline geldi. Nasıl değerlendireyim diye düşünürken aklıma kek yapmak geldi.
Lorlu kek biraz nemli ama bir o kadar da enfes bir tadı olan bir lezzet oldu. Limon kabuğu rendesi de lora çok yakıştı:)
Beden söylemesi, içinde yoğurt ya da süt olmadığı için unu eklerken dikkatli olun, bir anda sertleşebiliyor.
Afiyet olsun:))

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı lor (tatlı)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet limonun kabuğunun rendesi
7 yemek kaşığı un ( tepeleme dolu olmalı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Nasıl Yaparım:
Loru bir kaseye alın. Üzerine  pudra şekerinin tümünü dökün ve iyice karıştırın. Yaklaşık bir saat kadar bekletin. Bu sırada lor biraz sulanacak, kremamsı bir hal alacak. Diğer yanda yumuşamış olan tereyağını karıştırma kabına alın ve mikser yardımıyla çırpmaya başlayın. Ardından kremamsı hale gelen loru ekleyin ve iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve yine çırpmaya devam edin. Ardından limon kabuğu rendesini, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Çırpmaya devam edin. 7 kaşık unun hepsini bir anda eklemeyin, kaşık kaşık koyun ki sert olmaya başladığı anda un eklemeyi durdurabilirsiniz bu sayede.
İyice karıştıktan sonra batın bir kek kalıbına yağlı kağıt serdikten sonra kek karışımınızı dökün. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.  Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder