25 Ocak 2015 Pazar

LORLU KURABİYE





Lorlu kurabiye deyince aklıma ilk gelen Çeşme oluyor. Oradaki yediğim kurabiyelerde lor, hamura katılarak pişiriliyordu. Ama bu tarif biraz farklı. Severek takip ettiğim Kuzinede Kızaran Ekmek blogunda görüp denediğim bir tarif oldu. Onun tarifi de burada http://www.kuzinedekizaranekmek.com/lorlu-kurabiye.html
Ben de deneyip paylaşmak istedim, kendimize göre uyguladım, içine de yakışacağını düşünerek damla sakızlı vanilya koydum. enfes oldu:)  Bu kurabiyede lor, hamurun ortasına konuyor. Dolayısıyla kurabiyeleri yerken lorun da tadına doyabiliyorsunuz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:
1 su bardağı lor
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için ayrıca pudra şekeri

Nasıl yaparım?
Margarini bir tavada eritin ve ılıtın. Derin bir kabın içine alın. Yumurta, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin yoğurmaya başlayın. Unu göz kararı koyacağınız için azar azar eklemeye özen gösterin. Hamur yumuşak ama ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
Bir başka kapta lor ve pudra şekerini karıştırın.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tıpkı poğaça yapar gibi inceltin, ortasına pudraşekerli loru koyarak yuvarlak bir şekilde kapatın.
180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder