7 Ocak 2015 Çarşamba

Pazı Dolması




Yine 'Ne pişirelim' diye düşündüğümüz günler geldi çattı. Leyla bu sıra çok et ürünleri tükettiği için sebze yemekleri tercihimiz. 'Haydi dolma yapalım' dedik, girdik mutfağa. Bu kez tercihimizi pazıdan yana kullandık. Leyla, pazıyı yemek olarak pişirdiğimde çok sevmiyor. ama dolmasına tam anlamıyla bayılıyor:)
Umarın deneyince siz de seversiniz:)
NOT: Yemeği akşamdan pişirdiğim için sadece tenceredeki pişmemiş görüntüsünü çekebildim. Servis hali sonraya:)

Malzemeler:
2 demet pazı
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kemik

Hazırlanışı:
Derin bir tencerede su kaynatın. Pazıları iyice yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine sokup yaklaşık 30 saniye sonra bir maşa yardımıyla çıkarın. Sap kısımlarını kesin bir kenara ayırın. Bu kısımlarla da ileride çorba ya da börek yapabilirsiniz.
Diğer yanda kıymanın içine soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. İyice yıkadığınız pirinci, karabiber, nane ve tuzu ekleyin. Biraz da su ekleyip malzemeler karışana kadar yoğurun.
Pazıları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölün. Her birine kıymalı harçtan koyarak yaprak sarma gibi sarın.
Yemeğinizin lezzetli olması için derin bir tencerenin dibine kemikleri koyun. Üzerine sardığınız pazıları dizin. Her birini sardıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
Bir kasede domates salçasını sıcak su yardımıyla iyice eritin. pazıların üzerine dökün. Su, pazıların üzerini bir parmak kadar geçmeli. Orta ateşte ayarladığınız ocakta yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Yanında yoğurtla servis etmeyi unutmayın! Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder