Facebook hesabı
7 Ocak 2015 Çarşamba
Pazı Dolması
Yayın Saati :
10:37
Yazar :
Aslı Dağarcıkoğlu Gür
Yine 'Ne pişirelim' diye düşündüğümüz günler geldi çattı. Leyla bu sıra çok et ürünleri tükettiği için sebze yemekleri tercihimiz. 'Haydi dolma yapalım' dedik, girdik mutfağa. Bu kez tercihimizi pazıdan yana kullandık. Leyla, pazıyı yemek olarak pişirdiğimde çok sevmiyor. ama dolmasına tam anlamıyla bayılıyor:)
Umarın deneyince siz de seversiniz:)
NOT: Yemeği akşamdan pişirdiğim için sadece tenceredeki pişmemiş görüntüsünü çekebildim. Servis hali sonraya:)
Malzemeler:
2 demet pazı
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kemik
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede su kaynatın. Pazıları iyice yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine sokup yaklaşık 30 saniye sonra bir maşa yardımıyla çıkarın. Sap kısımlarını kesin bir kenara ayırın. Bu kısımlarla da ileride çorba ya da börek yapabilirsiniz.
Diğer yanda kıymanın içine soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. İyice yıkadığınız pirinci, karabiber, nane ve tuzu ekleyin. Biraz da su ekleyip malzemeler karışana kadar yoğurun.
Pazıları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölün. Her birine kıymalı harçtan koyarak yaprak sarma gibi sarın.
Yemeğinizin lezzetli olması için derin bir tencerenin dibine kemikleri koyun. Üzerine sardığınız pazıları dizin. Her birini sardıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
Bir kasede domates salçasını sıcak su yardımıyla iyice eritin. pazıların üzerine dökün. Su, pazıların üzerini bir parmak kadar geçmeli. Orta ateşte ayarladığınız ocakta yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Yanında yoğurtla servis etmeyi unutmayın! Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En Çok Okunanlar
-
Yaz aylarında tatlı tercihim genellikle ekşi tatlar oluyor. Bu yüzden de vişneli, limonlu lezzetler evden hiç eksik olmuyor. Hazır vişne...
-
Aslında bu kurabiyenin tarifini annemden ilk öğrendiğimde tarif defterime adını 'Susamlı Kurabiye' olarak kaydetmiştim. Ama ...
-
Canım ıspanaklı börek isteyip de ayıklamaya üşendiğim zaman neden pazı ile olmasın ki diye düşündüm! İçine havuç ve loru da ekleyince tadı e...
-
Lorlu kurabiye deyince aklıma ilk gelen Çeşme oluyor. Oradaki yediğim kurabiyelerde lor, hamura katılarak pişiriliyordu. Ama bu tarif biraz...
-
Daha önce verdiğim lorlu kurabiye tarifinde pudra şekerinin ayarını biraz fazla kaçırınca lor krema haline geldi. Nasıl değerlendireyi...
0 yorum:
Yorum Gönder