23 Kasım 2013 Cumartesi

Domatesli Kaşarlı Ekmek






İster 5 çayına ister sabah kahvaltısına! Farklı, pratik alternatifler arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Mevsim domates mevsimi değil. Yazdan hazırladığınız domates sosunuz varsa onunla da yapabilirsiniz...






Malzemeler:
(2 kişilik)
6 dilim tam buğday ekmeği
Üç adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
2-3 dal taze nane
Tuz
Muratbey Kaşar Peyniri
1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı

Nasıl Yapabilirim?
Domatesleri yıkadıktan sonra soyun ve rendeleyin. Bir tavaya tereyağını koyun, eridikten sonra domatesi ekleyin ve pişirmeye başlayın. Suyunu çektince kekik ve ince ince doğradığınız naneyi ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Sarımsağı soyduktan sonra havanda dövün ve içine yarım çay bardağı zeytinyağını koyun. İyice harmanlayın.
Ekmeklerinizi ızgara telinin üzerine dizin. Sarımsak-zeytinyağı ikilisini ekmeklerin her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerlerine domates sosu koyun. Ekmeğin her yerine gelmesine özen gösterin.
Domates sosun da üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirlerini koyun.
Fırınınızın ızgara kısmını 180 derecede çalıştırın ve ekmeklerinizi fırına verin. Kaşarlar eriyip biraz üzerleri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz. Sıcak sıcak yemeye özen gösterin. Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder